Alle du trenger å vite om emballasje

Alle du trenger å vite om emballasje

Alt du trenger å vite om forpakning/stropper

Forpaknings- eller stroppeprodukter er et av de mest brukte virkemidlene for å slå sammen produkter i forpakningsindustrien. Det finnes flere typer pakningsmaterialer for pakking, som er mest nyttig i situasjoner slik som:

  • feste gjenstander til paller, kasser …
  • sikre jevn lasting og pakking av glass, tre og metalldeler
  • lukke esker og pakker
  • forsterking av trekasser eller kasser av andre materialer
  • sikre gjenstander

Stål er det sterkeste og har høyest strekkstyrke, derfor er forpakningen veldig pålitelig med det. Det finnes i forskjellige bredder og tykkelser, men det varierer også i kvalitet. Stål brukes hovedsakelig til å pakke produkter som er varme og skarpe. Når du bestemmer deg for hvilken stropp som skal brukes når du pakker produktene dine og du har stål i tankene, spør deg selv:

  • Er lasten tung og stabil?
  • Skal produktene transporteres langt?
  • Må de lastes av og lastes på før du laster dem av?

Hvis svaret på disse tre spørsmålene er ja, er stål- eller kompositt- eller PET-stropper det riktige valget for deg.

Plaststropper er mer egnet for lettere laster. De er tilgjengelige i forskjellige bredder, lengder og polymerer. Disse stroppene gir en større elastisitet, men ulempen er at de kan revne ved for tung belastning. Likevel er polyester det beste alternativet til stålstropper i mange industrier. Polyester (PET) gir for eksempel utmerket elastisitet i den stive lasten, og samtidig slites stroppen langsomt. Det er nødvendig å skille mellom plast- og polyesterstropper. Til tross for forskjellene, kalles plaststropper “poly-bindings”. Følgende fakta vil lære deg å skille dem. Det første er at polyesterstropper er jevnere, det andre er at de tåler høyere spenning.

Siden forpakningsprodukter har vært til stede i mange år, har også pakketeip blitt utviklet samtidig som forpakning. Det skal imidlertid understrekes at de beste og mest brukte stroppene er stål- og plaststropper. Hver av dem har sine egne fordeler og ulemper, så det er lurt å finne ut hvilken som passer best til dine behov. Det er vanskelig å si at den ene er bedre enn den andre siden hver av dem har sine fordeler og ulemper. Kvaliteten deres kan også variere fra leverandør til leverandør, så det er en god idé å kjenne til alle funksjonene til stroppen leverandøren tilbyr og sammenligne den med lasten og produktene som stroppen skal brukes til før du kjøper.

Share this post


Produktforespørsel

Vi trenger følgende informasjon for å utarbeide et tilbud. Du vil motta et tilbud på produktet i e-posten din innen kort tid.